Penneä uunitomaateilla ja vuohenjuustolla

Hyvää Italian tasavallan päivää, Festa della Repubblica! Tänään, 68 vuotta sitten fasismin kaaduttua, italialaiset kokoontuivat uurnille äänestämään valtiomuodosta. Noin 12 miljoonaa italialaista äänesti tasavallan, ja noin 10 miljoonaa monarkian puolesta. Ja täällä sitä nyt ollaan, saapas-tasavallassa, juhlimassa italialaisten kanssa laittamalla maan kansallisruokaa, eli pastaa.



Ja tämähän on tietysti hyvä tilaisuus tehdä pastasta tricolore, kolmivärinen, termi joka tunnetaan myös italian lipun nimenä. (Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin tuo gluteeniton, maissipohjainen pasta on sen verran keltaista, että se pitäisi laskea neljänneksi väriksi... mutta jos nyt kuitenkin unohdettaisiin se sivuseikkana). 

Tätä ruokaa varten tarvitset hyvää vuohenjuustoa. Pehmeää sellaista, jota on mahdotonta leikata veitsellä, vaan ennemminkin se lisätään pastan joukkoon lusikalla. Italiassa se kulkee nimellä "caprino", pieni vuohi eli kili. Käytinkin sitä jo aiemmassa reseptissäni Spagettia kesäkurpitsan, vuohenjuuston ja prosciutton kera.


Tarvitset myös makeita, pieniä tomaatteja. Itse käytin tällä kertaa miniluumutomaatteja, mutta kirsikkatomaatitkin käyvät oikein hyvin, kunhan ne ovat kypsiä ja makeita.




Penneä uunitomaateilla ja vuohenjuustolla

2 annosta

Ainekset:

180g penne-pastaa
14 kirsikkatomaattia
4 tl neitsytoliiviöljyä (+tomaatteja varten, lue alta)
1 rkl pinjan siemeniä
125g vuohenjuustoa
2 rkl parmesaania raasteena
Tuoreita basilikan lehtiä
suolaa ja pippuria maun mukaan


Valmistus:

  1. Lämmitä uuni 180 °C asteeseen. Laita tomaatit pieneen uunivuokaan, ja pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. 
  2. Kypsennä tomaatteja uunissa n. 20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja ryppyisiä.
  3. Keitä sillä aikaa pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. sekoita kulhossa pinjan siemenet, oliiviöljy, suola ja pippuri. 
  5. Ota pastan keitinvedestä kauhallinen talteen. Siivilöi pasta kun se on al dente. Lisää öljyseos, puolet parmesaanista ja puolet vuohenjuustosta, ja sekoita hyvin. Lisää hiukan keitinvettä, jos pasta vaikuttaa kovin kuivalta.
  6. Jaa pasta lautasille. Revi basilikan lehdet käsin silpuksi. Lisää pastan päälle loput parmesaanista, basilikan lehdet, tomaatit ja loput vuohenjuustosta.
  7. Tarjoile ja nauti!






0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Blogger-lukijat