Raikas mansikka-vuohenjuustosalaatti

Helle sen kun jatkuu, ja mittari varjossa näyttää 34 °C astetta. Kesän alussa on todella vaikea tottua lämpötiloihin. Ihmettelen, miten viime kesänä jaksoin elokuun 40 °C asteen helteissä kierrellä nähtävyyksillä Pugliassa. Huh. Kai tähän taas kohta tottuu.


Hellettä voi karkotella syömällä kylmiä ruokia, vaikkei näin kuumalla oikein ole edes nälkä. Virkistystä saa ainakin salaateista, ja tämä kesäinen mansikka-vuohenjuustosalaatti on yksi suosikeistani. Se on helppo ja hienostunut tarjottava esimerkiksi kesän juhliin, tai grilliruoan kumppaniksi. Tästä annoksesta riittää neljälle muun ruoan lisukkeeksi.


Mansikoita kannattaa ostaa kerralla enemmän, ja tehdä niistä tarjolle kylmä kiisseli. Näin ei jälkiruokaakaan tarvitse sen kummemmin miettiä. Vuohenjuustokin sopii oikein hyvin grilliin, esimerkiksi herkkusienten täytteeksi.


Raikas mansikka-vuohenjuustosalaatti


Ainekset:

125g mansikoita
2 tl balsamiviinietikkaa
70g rapeaa salaattia, esimerkiksi vihreää friseesalaattia
30g rucolaa
100g chèvre vuohenjuustoa

Valmistus:

  1. Viipaloi mansikat ja sekoita ne kulhossa balsamiviinietikan kanssa, ja anna marinoitua 10 minuuttia.
  2. Revi sillä aikaa salaatti silpuksi, ja leikkaa vuohenjuusto suupaloiksi. 
  3. Voit sekoittaa sekä balsamiviinietikan, että mansikat rucolan ja salaatin joukkoon, tai kaataa ensin mansikoista ylimääräisen etikan pois.
  4. Sekoita hyvin ja ripottele päälle vuohenjuusto.





0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Blogger-lukijat