Kirsikka-kardemumma-clafoutis

Moi taas! Perjantain kunniaksi ajattelin julkaista tämän kevään viimeisen kirsikka-reseptin. Nythän alkaa jo olla persikka- ja aprikoosikausi päällä, joten ihan hyvä vaihtaa välillä hedelmiä; kirsikoita alkaa jo tulla korvista muutenkin. 


Clafoutis aux cherises, eli kirsikka clafoutis, on perinteinen ranskalainen piiras, jonka valmistaa helposti ja nopeasti kahvipöytään. Ajattelin kokeilla piirasta mantelijauhoilla, ja löysinkin reseptin jossa niitä oli käytetty (clafoutis aux cerises sans gluten, linkki ranskaksi). Muokkasin reseptistä omanlaiseni lisäämällä kardemummaa, ja korvaamalla osan maidosta sillä samaisella kirsikkaliköörillä, josta olen kovasti yrittänyt päästä eroon tunkemalla sitä vähän joka kirsikkareseptiini, heh. Kardemumma toimi kirsikoiden kanssa oikein hyvin, mutta likööriä en hirveästi maistanut. Ehkä sitä huomaisi eron jos vieressä olisi pala samaa piirakkaa, mutta ilman likööriä. Joka tapauksessa tulos oli oikein onnistunut clafoutis.


Tämänkin piirakan voi toki valmistaa myös monimutkaisemmin, esimerkiksi uittamalla kivettömiä kirsikoita pari tuntia kirsikkaliköörissä ja sokerissa, näin niihin saa voimakkaamman maun. Itse tein nyt kuitenkin tällä kertaa helpon ja nopean version.

Piirakka tarjoillaan huoneenlämmössä, tai hiukan lämpimänä. Sen kaveriksi sopii hyvin vaniljajäätelö, jos haluat tarjota jotakin hiukan raikkaampaa näin kesähelteillä.



Kirsikka-kardemumma-clafoutis

Ainekset:

400 g kirsikoita
50 g gluteenittomia yleisjauhoja*
50 g mantelijauhoja
3 munaa
50 g ruokokidesokeria
30 g sulatettua voita (+ vuoan voiteluun)
2,75 dl maitoa**
1/2 tl jauhettua kardemummaa
muutama tippa vanilja-aromia
Tomusokeria koristeluun

*Voit käyttää myös tavallisia vehnäjauhoja.
** Jos jätät liköörin pois, laita 3 dl.

Valmistus:


  1. Lämmitä uuni 180 °C asteeseen. 
  2. Siivilöi jauhot huolellisesti keskenään. Voitele n. Ø20 cm korkeareunainen piirakkavuoka, ja "jauhota" sokerilla. Poista kirsikoista kivet.
  3. Vatkaa munat, sokeri ja vanilja-aromi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot ja kardemumma, ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää maito, voi ja likööri vähitellen sekoittaen.
  5. Paista 180 °C asteessa 50 minuuttia. Anna jäähtyä hieman, ja siivilöi päälle tomusokeria.
  6. Tarjoile hiukan lämpimänä, tai huoneenlämmössä.





Siihen kuluivat siis loput kirsikat, viimein! Mahtavaa viikonloppua kaikille, ciao!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Blogger-lukijat