Spagettia kesäkurpitsan, vuohenjuuston ja prosciutton kera

Jaa, missäköhän ovat kaikki pastareseptini? Siis kun kerran Italiassa ollaan, ja täällähän ei syödä mitään muuta, eikö vain? No, ei nyt ihan niinkään, mutta tyypillinen italialainen syö kyllä pastaa yleensä päivittäin muun ruoan ohella, ja itse syön pastaa 2-3 kertaa viikossa. Joten, eiköhän ole siis aika kirjoittaa lisää reseptejä pastaruokiin.

Onnekseni gluteenitonta pastaa löytyy miltei joka supermarketista, ja hiljattain suosikkimerkkini Barilla toi myös markkinoille oman valikoimansa gluteenittomia pastoja, ja ne ovat kyllä huippuhyviä.


Tämä on yksinkertainen resepti, jonka kehitin pari vuotta sitten kun kaapissa oli vähän sitä sun tätä, eikä illalliseksi ollut muita suunnitelmia. Kesäkurpitsa on ihanaa pastan kanssa, vuohenjuusto on ihanaa pastan kanssa, ja Speck (linkki englanniksi), eli savustettu prosciutto on sekin ihanaa pastan kanssa. Yhdistämällä siis ne kaikki samaan reseptiin, lopputuloksen on pakko olla hyvää.

Tämä ruoka on sen verran helppo, että sen valmistaa nopeasti ihan arki-iltanakin. Hiukan siivuttamista, hiukan hienontamista, vähän paistamista ja keittämistä ja voilà, istutkin jo pöydässä nauttimassa illallisesta. Jos et löydä mistään Speckiä, voit korvata sen tavallisella prosciuttolla, tai esimerkiksi savupekonilla.



Spagettia kesäkurpitsan, vuohenjuuston ja prosciutton kera

2 annosta

Ainekset:


180g (gluteenitonta) spagettia
80g pehmeää vuohenjuustoa "caprino"
40g savustettua prosciuttoa Speck (tai tavallista prosciuttoa, savupekonia tms.)
200g kesäkurpitsaa
1 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus:

  1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä.
  2. Leikkaa sillä aikaa Speck siivuiksi, ja kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Lämmitä öljy pannulla, ja lisää kesäkurpitsat. Ripottele sekaan suolaa ja pippuria (huomioi, että prosciutto on aika suolaista).
  4. Paista kesäkurpitsoja miedolla lämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää Speck ja timjami, ja paista vielä minuutti.
  5. Ota pastan keitinvedestä talteen kauhallinen, ja kaada spageteista vesi kun ne ovat al dente
  6. Sekoita spagettiin vuohenjuusto, kesäkurpitsa sekä Speck, ja sekoita hyvin. Lisää hiukan keitinvettä jos spagetti vaikuttaa kovin kuivalta.
  7. Tarjoile heti, ja koristele tuoreella timjamilla.



Ja siinä kaikki tällä kertaa. Toivotan kaikille mahtavaa viikonloppua! Meillä onkin edessä pitkä sellainen, sillä maanantaina Italiassa juhlitaan ns. Tasavallan päivää, Festa della Republica. Ja minulla onkin juuri juhlaan sopiva resepti mielessä... Nähdään taas, moi!



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Blogger-lukijat