Hunajainen lohipasta

Ok, tämä on ehkä vähän outoa. Asun Italiassa ja kirjoitan ruokablogia, ja ensimmäisenä pasta-reseptinä kirjoitan tähän blogiin jotakin, joka on mahdollisimman kaukana italialaisesta ruoasta.


Siinä on herkullista, kylmäsavustettua lohta... Jep, ei ehkä sellainen kala jonka saisi koukkuun Välimerellä. Siinä on ihana curryn aromi... Ok, eihän sitäkään käytetä italialaisessa keittiössä ollenkaan. Siinä sekoittuvat suolaiset ja makeat maut, ja sehän on italialaisista suorastaan pöyristyttävää. Ja siinä on tilliä... Mainitsinko, kuinka olin asunut Italiassa jo kolme vuotta, ennen kuin löysin viimein tilliä yhdestä valtavasta supermarketista?

Mutta hei, takaan kyllä, että tässä puhutaan nyt aika hemmetin hyvästä pastaruoasta, ja se on kaiken sen skandaalin arvoista.



Hunajainen lohipasta

4 annosta

Ainekset:

340g (gluteenitonta) spagettia
1 salottisipuli
1 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl keltaista curryä
loraus kuivaa valkoviiniä
2 dl kalalientä
1 rkl gluteenittomia jauhoja (mitä tahansa, suurustamiseen)*
100g tuorejuustoa (esim. Hovi)
1 rkl hunajaa
1 keskikokoinen omena
200g kylmäsavulohta
tuoretta tilliä
suolaa maun mukaan

*Jos gluteeni ei ole sinulle ongelma, käytä tavallisia vehnäjauhoja.


Valmistus:


  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Hienonna sillä aikaa salottisipuli, ja leikkaa lohi sekä omena pieniksi paloiksi.
  2. Lämmitä öljy kattilassa, lisää salottisipuli ja curry. Paista miedolla lämmöllä kunnes sipuli on pehmeää. Lisää loraus valkoviiniä ja anna sen haihtua.
  3. Lisää jauhot ja sekoita, ja kaada joukkoon sitten kalaliemi koko ajan sekoittaen, välttääksesi kokkareiden muodostumisen. Anna kastikkeen sakeutua ja laita sekaan tuorejuusto.
  4. Kun juusto on sulanut, lisää omena, lohi ja hunaja. Lämmitä kevyesti, älä keitä. Lisää tilli ja sekoita kastike valmiin pastan joukkoon.



Ehkä kovin epäitalialaista, mutta herkullista. Nauti hyvän seuran ja kuivan valkoviinin kera.


Ai niin, tämä on pakko mainita. Saan hunajani suoraan mehiläishoitajalta, mieheni sedältä. Tässä reseptissä käytin akasiahunajaa. Sitähän saadaan itse asiassa valeakasian kukista, ja ne kukkivat täällä tällä hetkellä, alla pari kuvaa niistä. Mutta nyt, mahtavaa viikonloppua kaikille!


Edit: Etsiresepti.fi linkkasi tämän reseptin Facebook-seinälleen ja Twitter-tililleen, kuten alta näkyy, joten kyseessä on kai heidänkin mielestään hyvän kuuloinen annos. Kannattaa siis kokeilla!



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Blogger-lukijat