Gnocchit uunissa kirsikkatomaattien ja pancettan kera

Muistatko kun valmistin Peruna-pinaattignocchit Gorgonzola-kastikkeella? Tein samalla kertaa itse asiassa kahdenlaisia gnoccheja: Jätin pinaatin pois puolikkaasta taikinasta, ja pakastin nämä tavalliset, vaaleat perunagnocchit. Eilen illalla käytin ne helpon uuniruoan valmistamiseen, joka toimi kivana lämmikkeenä viileänä ja sateisena kevätpäivänä.

Liioittelin hiukan Mozzarellan kanssa, kuten kuvista näkyy. Minulla oli nimittäin jääkaapissa 250 grammaa Mozzarellaa, joka olisi mennyt vanhaksi seuraavana päivänä, ja käytinkin sitten kaiken, heh. Se oli kyllä aivan liikaa, mutta korjasin määrän siedettävämmäksi alla olevaan reseptiin.

Jos kaneli ja muskottipähkinä tuntuvat oudoilta lisäyksiltä, usko pois, ne eivät ole mitenkään ihmeellisiä Italialaisessa ruoassa. Klassikko-kastike ragù, tutummin Bolognese, sisältää sekin yleensä kanelia ja muskottipähkinää, ja niillä saat tähän paistokseen hyvinkin italialaisen maun. Älä siis jätä niitä pois, vaikka toki paistos on varmasti hyvää ilmankin.



Gnocchit uunissa kirsikkatomaattien ja pancettan kera

2 annosta

Ainekset:

n. 400g gluteenittomia perunagnoccheja (puolet tästä reseptistä, mutta jätä pinaatti pois)
TAI käytä kaupan valmiita gnoccheja
250g kirsikkatomaatteja
1 salottisipuli
2 valkosipulin kynttä
100g savu-pancettaa (tai pekonia)*
1 rkl neitsytoliiviöljyä
½ dl kuivaa valkoviiniä
½ dl vettä
½ dl raastettua parmesaania
125g Mozzarellaa
vastarouhittua mustapippuria
hyppysellinen tai pari kanelia
hyppysellinen tai pari muskottipähkinää
8 tuoretta basilikan lehteä

*Pancettaa saattaa olla vaikea löytää ainakin Kehä kolmosen ulkopuolelta, mutta pekonikin käy oikein hyvin.


Valmistus:

  1. Lämmitä uuni 200 °C asteeseen. 
  2. Hienonna salottisipuli. Leikkaa pancetta pieniksi kuutioiksi. Leikkaa valkosipulin kynnet ohuiksi siivuiksi, ja tomaatit neljään osaan. Raasta tai leikkaa Mozzarella pieniksi paloiksi. Revi basilikan lehdet käsin silpuksi. 
  3. Lämmitä öljy kannellisessa paistokasarissa. Kuullota sipulit pehmeiksi, lisää pancetta, kaneli, muskottipähkinä ja pippuri. Paista vielä pari minuuttia ja lisää sitten valkoviini. Haihduta viini ja lisää tomaatit, basilika ja vesi. 
  4. Peitä kannella ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes tomaatit pehmenevät ja hajoavat. 
  5. Kiehauta sillä aikaa vesi gnoccheja varten suuressa kattilassa. Gnocchien keittäminen tapahtuu samalla tavalla kuin peruna-pinaattignocchien kohdalla.
  6. Pehmeät ja tahmeat gnocchit muodostavat helposti ison rykelmän kun lisäät ne kattilaan. Tämän voit välttää lisäämällä keittoveteen lorauksen öljyä: Kun lisäät gnocchit veteen, ne putoavat tämän ohuen öljykalvon läpi eivätkä tartu niin herkästi kiinni toisiinsa. 
  7. Lisää gnocchit kiehuvaan veteen. Jottei kiehuvaa vettä roiskuisi joka puolelle, voit laittaa gnocchit veteen isoa reikäkauhaa käyttäen erä kerrallaan. Tämäkin estää gnoccheja tarttumasta toisiinsa, ja vältyt hellan puunaamiselta.
  8. Kun gnocchit tulevat pintaan, ne ovat valmiita (pienien palleroiden kohdalla tähän menee alle minuutti). Nosta ne kattilasta kastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti. 
  9. Lusikoi gnocchit ja kastike uunivuokaan, ja ripottele päälle parmesaani ja Mozzarella. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes Mozzarella alkaa ruskistua. 



Siinä siis tämänkertainen resepti, nähdään taas uusien parissa, moi!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Blogger-lukijat