Kevään vihreä parsarisotto

Kevät on parsa-aikaa, ja tätä helppoa risottoa olen valmistanut jo kaksi kertaa tämän kevään aikana. Se on raikkaan vihreä kuin juuri puhjenneet lehdet, siinä on raikas sitruunan maku ja tietysti ihanaa, tuoretta parsaa. Tämän risoton kaveriksi sopii mainiosti kuiva valkoviini tai kuohuviini.


Tämä resepti on muokattu versio Martha Stewartin reseptistä Asparagus and Lemon Risotto.



Kevään vihreä parsarisotto

neljälle

Ainekset:

1 salottisipuli hienonnettuna
2 rkl neitsytoliiviöljyä
3 dl risottoriisiä (esim. Arborio tai Carnaroli)
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 l kasvislientä
6 cm:n mittaiset parsan nuput 500 g:n nipusta
1,5 dl pakasteherneitä
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 rkl sitruunan mehua
1 dl raastettua Parmesaania tai Grana Padanoa
suolaa jos on tarve
sileälehtistä persiljaa


Valmistus:

Kiehauta kattilassa kasvisliemi ja pidä se lämpimänä.

Kuumenna toisessa kattilassa oliiviöljy. Lisää salottisipuli ja kuullota kunnes sipuli on pehmeää. Lisää riisi ja sekoita kunnes riisin jyvien reunat muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää valkoviini ja haihduta se.

Lisää kauhallinen kasvislientä ja sekoita. Kun neste on melkein täysin imeytynyt, lisää uusi kauhallinen, ja toista aina kun neste on miltei imeytynyt. Sekoita välillä.

Noin 15 minuutin jälkeen, lisää parsan nuput. Lisää nestettä kunnes riisi on al dente. Lisää herneet ja sekoita vielä minuutti. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon, sitruunan kuori ja mehu sekä juusto. Tarjoile tuoreella persiljalla koristeltuna.




Tiesitkö muuten, että Italiassa voit löytää luonnosta villiparsaa? Se on tosin suojeltu monissa provinsseissa, mutta jotkut kylät ja kaupungit järjestävät villiparsaruokiin liittyviä kevätjuhlia. Villiparsan varret ovat pidempiä ja ohuempia kuin kaupassa myytävän parsan, mutta valitettavasti en ole koskaan saanut tilaisuutta maistaa niitä. Ehkä ensi keväänä, täytyy pitää silmät auki. Siihen asti nautin viljellyistä vaihtoehdoista!

1 kommenttia:

 

Blogger-lukijat