Eilen oli blogin englanninkielisessä versiossa tärkeä päivä. La Vita Gustosa juhli nimittäin synttäreitään! Ei tosin ensimmäistä vuottaan, vaan ensimmäistä kuukautta... mutta toki siinäkin on aihetta juhlaan, tai ainakin hyvä tekosyy leipoa jotakin juhlavaa. Suomenkielinen versio starttasi viikkoa myöhemmin, mutta juhlitaan nyt kuitenkin yhtä aikaa.
Suklaa ja kirsikat ovat oiva pari, mutta perinteisen suklaa-kirsikkapiirakan tilalle päätin tehdä juhlavia kuppikakkuja. Olin hiukan huolissani lopputuloksesta: Rakensin reseptin raaka-ainesuhteiden pohjalta, ja otin riskin kaakaojauheen kohdalla. Halusin näistä kuppikakuista TODELLA suklaisia. Vastapainotin kaakaon määrää lisäämällä kananmunia, ja lopputulos olikin oikein onnistunut. Nämä kuppikakut sulavat suussa, ja vaikuttavat vehnäjauhoista valmistettuja versioita huomattavasti kevyemmiltä.
Taikina on paksua ja ilmavaa, ja sitä on helppo käyttää. Tästä reseptistä valmistin 12 keskikokoista kuppikakkua, joiden sisään laitoin kaksi kirsikkaa, ja 36 minikuppikakkua.
Taikina on paksua ja ilmavaa, ja sitä on helppo käyttää. Tästä reseptistä valmistin 12 keskikokoista kuppikakkua, joiden sisään laitoin kaksi kirsikkaa, ja 36 minikuppikakkua.
Kirsikka-suklaakuppikakut
14 kuppikakkua
Ainekset:
n. 42 tuoretta kirsikkaa (tai 3 per kuppikakku: 2 täytteeksi ja 1 koristeluun)
150g gluteenittomia, kakkujen valmistamiseen sopivia jauhoja*
100g tummaa kaakaojauhetta
200g hienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
100g pehmeää voita (huoneenlämmössä)
1/4 tl suolaa
100g pehmeää voita (huoneenlämmössä)
150g / 3 munaa
100g kirsikkajogurttia
*Katso Usein Kysytyt Kysymykset, jos tarvitset lisätietoja. Voit käyttää myös saman määrän tavallisia vehnäjauhoja.
Valmistus:
- Lämmitä uuni 175 °C asteeseen.
- Voitele muffinipannu, tai täytä se paperisilla muffinivuoilla.
- Poista kivet 28 kirsikasta, jätä loput koristelua varten.
- Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää voi ja sekoita seos murumaiseksi, voit käyttää esimerkiksi käsivatkainta. Lisää munat ja jogurtti, ja vatkaa kunnes seos on tasainen.
- Lusikoi hiukan taikinaa paperivuoan pohjalle. Paina keskelle kaksi kirsikkaa, ja peitä taikinalla. Älä täytä vuokia yli 3/4.
- Paista kuppikakkuja 15–20 minuuttia 175 °C asteessa. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Maraschino-voikreemi
Ainekset:
200g kylmää voita
400g tomusokeria
1 rkl Maraschino-likööriä*
vaaleanpunaista tai punaista elintarvikeväriä (geeli tai jauhe)
*Jos et halua käyttää alkoholia, voit korvata nesteen kirsikkamehulla, tai vaikkapa säilykekirsikoiden nesteellä.
vaaleanpunaista tai punaista elintarvikeväriä (geeli tai jauhe)
*Jos et halua käyttää alkoholia, voit korvata nesteen kirsikkamehulla, tai vaikkapa säilykekirsikoiden nesteellä.
Valmistus:
- Vatkaa voita kunnes se on pehmeää.
- Lisää puolet tomusokerista ja vatkaa lisää.
- Lisää likööri ja loput sokerista, ja vatkaa kunnes seos on tasainen ja kuohkea.
- Jos voikreemi vaikuttaa liian paksulta, lisää hiukan maitoa. Liian pehmeään kreemiin voit laittaa enemmän tomusokeria.
- Sekoita joukkoon elintarvikeväri.
- Lusikoi, pursota tai levitä voikreemi kuppikakuille, ja koristele tuoreilla kirsikoilla.
Ensimmäinen kuukausi hurahti nopeasti, ja tätä blogia on ollut hauskaa kirjoittaa niin englanniksi kuin suomeksikin. Toivottavasti jaksat lukea tulevaisuudessa lisää reseptejä ja ruoka-aiheisia kirjoituksia. Ja vielä muistutuksena: Voit lukea minusta hiukan lisää Kuka?-sivulta, ja sosiaalisen median kautta pääset seuraamaan päivityksiä ja muutenkin tekemisiäni (ainakin Instagram toimii tähän hyvin). Moi taas!
0 kommenttia:
Lähetä kommentti