Viime viikonloppuna minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä hiukan "kenttätyöskentelyä" keittiön ulkopuolella. Comon kaupungissa, noin 20 minuuttia kotoamme, oli sisilialainen festivaali. En tietenkään voinut ohittaa mahdollisuutta saada käsiini aito sisilialainen lampaan ricottalla täytetty cannolo. Täällä Pohjois-Italiassa cannolon saa useimmiten tavallisesta lehmän maidosta valmistetulla ricotta-juustolla täytettynä, ja vaikka se ei ole ollenkaan huono vaihtoehto, on sisilialaisessa cannolossa hyvin erilainen, ehkä hieman outo maku. Ja tiedän, eihän minun olisi pitänyt, mutta kaivoin lusikalla täytteet gluteenia sisältävästä kuoresta, hah.
Sää oli kaunis kun saavuimme Comoon, mutta vuorien yllä oli jo tummia ukkospilviä. Onneksi olimme juuri kiertäneet festivaalin ja saaneet herkkuostokset tehtyä, kun ukkonen iski kaupunkiin. Mutta nyt siis hiukan kuvia.
Como-järvi.
Koirani, joka tuijottaa toista koiraa.
Iik, ukkonen lähestyy.
Toukokuu on ruusujen kuukausi.
Tyypillisiä, erityisesti saarilla ja Etelä-Italiassa mantelimassasta valmistettavia keksejä, monissa mauissa. Nämä ovat ehdoton suosikkini ja söin näitä hirveät määrät viime kesänä Pugliassa (kuvia siitäkin reissusta löytyy täältä). Tulen ehdottomasti valmistamaan näitä gluteenittomana ja jaan reseptin kanssanne!
Cannoli ja cannoncini: Molemmat ovat tietysti To Do-listallani.
Erilaisia cannoloja: Leipurin kreemillä ja suklaalla täytettyinä.
Marsipaanihedelmät, toinen saarien ja Etelä-Italian herkku, ja valtavia paloja kivikovaa lakritsia!
Leipää: Suuria paloja valtavista leivistä (pinon alla näkyy yksi, ja se taitaa olla metrin mittainen)!
Juustoja... voi kuinka halusin ostaa ne kaikki.
Salami. Maistiaislautanen oli tyhjä, valitettavasti.
Oliivit ja kaprikset.
Festivaalin markkinoiden teltat olivat puna-keltaisia. Ja sitten... saapui ukkonen, kotiinlähdön aika!
Kiva päivä ulkona siis, ja toivottavasti viihdyit virtuaalimatkalla Comoon ja sisilialaiselle festivaalille. Tulen aivan varmasti leipomaan cannolit, cannoncinit ja mantelikeksit tulevaisuudessa, siispä niitä reseptejä odotellessa, jätähän kommenttia alle ja kerro mielipiteesi.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti