Nopea kesäkurpitsaspagetti

Kesäkurpitsoja saa nyt suoraan kasvimaalta (siis eihän minulla mitään puutarhaa ole, mutta saan niitä mieheni sedän maatilkulta), tai ainakin edullisesti supermarketin vihanneshyllystä. Tätä äärettömän helppoa pastaa tulee valmistettua kesän aikana useampaan otteeseen.


Toisinaan lisään joukkoon myös kevyesti pannulla paistettuja kirsikkatomaatin puolikkaita, mutta tällä kertaa tein pastan ilman niitä. Kesäkurpitsassa on hento maku, joten sitä ei kannata peittää millään voimakkaalla aineksella. Siksi tähän pastaan ei tule edes parmesaania, vaan pelkästään hyvinkin neutraalia tuorejuustoa. Makua säädellään valkosipulilla, suolalla ja pippurilla, eikä annos mielestäni tarvitse mitään muuta. Sehän tuntuukin olevan yksi italialaisen keittiön perusteista: Mitä sitä turhaan sotkemaan kymmeniä aineksia yhteen ruokaan, kun hyvää saa aikaan jo parilla - kolmella?

Huomenna matkaan muuten mieheni kanssa viikon lomalle Suomeen, ja lomajuttuja (sekä -ruokia, tietysti) päivittelen blogiin sitten matkan jälkeen. Mutta nyt, mahtavaa loppuviikkoa kaikille!



Nopea kesäkurpitsaspagetti

Kahdelle

Ainekset:

180 g (gluteenitonta) spagettia
2 rkl oliiviöljyä
200 g kesäkurpitsaa
1 valkosipulin kynsi
100 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
pippuria
suolaa

Valmistus:

  1. Siivuta kesäkurpitsat esim. kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi.
  2. Keitä spagetti "al dente" suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Ota talteen lasillinen keitinvettä.
  4. Kuumenna öljy suuressa pannussa ja lisää kesäkurpitsasuikaleet. 
  5. Purista sekaan valkosipulin kynsi. Mausta suolalla ja rouhi päälle mustapippuria.
  6. Paista kesäkurpitsoja välillä sekoitellen matalalla lämmöllä kunnes ne ovat pehmeitä.
  7. Lisää lopuksi tuorejuusto ja hiukan keitinvettä.
  8. Kaada pannulle siivilöity spagetti ja sekoita hyvin kastikkeen kanssa. Lisää keitinvettä tarvittaessa.
  9. Rouhi annoksen päälle mustapippuria, ja lisää halutessasi parmesaania. 






0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Blogger-lukijat